Twee dagen trainen met wapens op de UCT Academies!

10/11/2017

 

Op Zaterdag 21 Oktober was het de eerste dag onder leiding van Wayne Tappin op de Academy in Amsterdam. Het topic van de dag was Stick & Knife. Een belangrijk goal van het trainen met Stick & Knife is het moeten bewegen terwijl de juiste afstand continue gecheckt wordt. Ook wordt de leerling gedwongen om twee verschillende acties te doen, snijden steken met het mes en met de andere hand het slaan met een stok. Gezien de complexiteit van het gebruik van twee verschillende wapens, het tegelijkertijd juist moeten bewegen zorgde ervoor dat het een ‘challenging’ middag werd voor de aanwezigen.
Op Zondag werd de training voort gezet op de Academy in Almere, dit keer was het topic hoe effectief twee stokken te gebruiken en hoe een ‘double’ stick aan val te neutraliseren. Ok hier was het topic van een dusdanig level dat het ook nu weer een ‘challenging’ middag werd voor de heren en dames.
Al met al weer een heel mooi weekend onder leiding van Wayne Tappin van Escrima Concepts! De volgende keer dat Wayne tijd zal hebben voor de oversteek zal zijn in het voorjaar van 2018. Hou de event pagina’s in de gaten.

Always check our Facebook page:
ACE Armed Combat Essentials