Sifu Jesper & Sifu Benno

09/04/2019

 

Sifu Jesper Lundqvist en Sifu Benno Wai kennen elkaar bijna 20 jaar inmiddels. Ze hebben elkaar voor het eerst ontmoet in 1999 toen Sifu Benno Wai nog samen met Sifu Sergio een Wing Tsun schooltje hadden vlakbij het Vondelpark in Amsterdam. Sifu Jesper kwam in die tijd speciaal naar Amsterdam om de laatste hand te leggen op het Wing Tsun systeem van GM Leung Ting. Nadat Sifu Benno en Sifu Sergio hun beider wegen gingen bleef Sifu Jesper in nauw contact met Sifu Benno. Ze werden goede vrienden. Op uitnodiging van Sifu Pui Yee en Sifu Alan Jensen (toendertijd de Sifu van Sifu Jesper en leiding gevende in die tijd aan de grootste Wing Tsun school ter wereld in Kopenhagen) kwam Sifu Benno daarna geregeld naar Denemarken om daar seminars te geven. Door de jaren heen ontstond er een hechte vriendschap met een aantal Wing Tsun beoefenaars uit Denemarken: Sifu Martin Brogaard, Sifu Pui Yee (nu de hoofdinstructeur in Hong Kong voor het Practical Wing Chun), Sifu Henning Daverne, Sifu Morten Ibsen en ... Sifu Jesper Lundqvist!

Sifu Jesper was zo geobsedeerd om de wortels van het Wing Chun te onderzoeken dat hij naar China vertrok om aldaar aan de lijve te ondervinden wat het 'authentieke' Wing Chun inhield. Door de vele jaren heeft hij onder verschillende Sifu's (allen zeer hoog aangeschreven en allemaal aan het hoofd van hun eigen lineage) kunne trainen en daardoor zich verschillende Wing Chun stijlen eigen kunnen maken. Mede doordat hij maar een of twee keer per jaar naar europe komt is het uniek dat we hem een weekend op onze school mogen begroeten. Uiteraard is het ook een uitgelezen mogelijkheid voor Sifu Benno Wai om weer nieuwe invalshoeken (andere stijlen) te beleven en veel uren te kunnen 'sparren' op het gebied van concepeten, techniek en strategie binnen het Wing Chun.

In deze tijd waar iedereen snel resultaat wil en daarom denkt dat de snelste manier om te leren 'vechten' MMA, Kickboksen, Krav Maga of ander soort gelijke sporten is, wordt eens te meer duidelijk hoe veel technische kennis er te halen valt binnen het Kung Fu in het algemeen. Uiteraard voor die mensen die iets meer willen dan alles op te willen lossen met een paar stoten en een lowkick.

Mocht je interesse hebben in de filosofie van UCT International op het gebied van zelf verdediging volg hen dan op FB, Twitter of Instagram (>Sifu Benno Wai)

Wing Chun origins event met Sifu Jesper Lundqvist is aankomend weekend! Klik hier voor het FB event.